TARIEVEN
De coaching start met een vrijblijvende telefonische kennismaking. We gaan daarna van start met een intake sessie. Een coachingssessie duurt 60 minuten.

Indien sprake lijkt te zijn van een psychische stoornis, zal ik je telefonisch doorverwijzen naar een collega binnen de GGZ. Is jouw vraag gericht op persoonlijke groei en/of opheffen van blokkades zonder dat er sprake is van een psychische stoornis, dan kunnen we van start gaan.


Per 1-1-2024:

Een sessie van 45 minuten bedraagt €132,24.
Een sessie van 60 minuten bedraagt €176,32.
Ik ben vrijgesteld van BTW.

Het aantal sessies spreken wij af in het intakegesprek. 

Annuleren kan kosteloos tot 24 uur voor de start van een afspraak.

Bij annulering binnen 24 uur van de afspraak wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

Andere vergoedingsmogelijkheden  

1: Check je CAO
Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in jouw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor jou gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

2: Ga de mogelijkheden na bij je HR manager
HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers. Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Ik kan ook een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur
Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan ik je helpen met een plan en een offerte voorstel die je dan daarna kan overleggen met de directeur of leidinggevende.

4: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten net als de btw kosten.

5: Belastingaftrek voor particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro.

6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kan je het beste vooraf informeren bij je verzekering.

7: Wanneer je een UWV uitkering ontvangt
De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Als jij een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is, bespreek dit met je UVW coach.

8: IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)
Je hebt een uitkering in het kader van de ziektewet of WAO. In het kader van re-integratie wil je coaching, therapie of behandeling. Je kunt dan bij de uitkeringsinstantie een zogenaamde IRO aanvragen. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de Burn-out behandeling , training Persoonlijk Effectiviteit of coaching sessies volledig of gedeeltelijk financieren..